تاثیر رنگ در دکوراسیون را دست کم نگیرید! + روانشناسی رنگ‌ها

انتشار : 1400/02/22
بروزرسانی : 1402/10/16

روانشناسی رنگ دفتر کار و دکوراسیون دفتر کار بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره شماست و حتی رنگی که برای دیوارهای خود انتخاب می‌کنید، بر روحیه و سطح انرژی شما تاثیر می‌گذارد. تاثیر رنگ در دکوراسیون و رنگ کلی اتاق‌های شما نیز بازتاب مستقیم شخصیت شما است. عموم مردم در منزل با انتخاب رنگ هایی که نشان دهنده ترجیحات و شخصیت آن‌ها است، منزلشان را زیبا می‌کنند. رنگ  قدرت این را دارد که شکل و اندازه مبلمان و همچنین شکل و اندازه خود اتاق را تغییر دهد.

تاثیر رنگ در دکوراسیون داخلی اداری

آیا می‌دانستید نحوه دکوراسیون و رنگ بندیِ دفتر شما ممکن است بر عملکرد خوب کارکنان شما تاثیر بگذارد؟ علاوه بر برنامه ریزی برای دکوراسیون فضا، ممکن است بخواهید هنگام دکوراسیون فضای اداری خود در مورد رنگ‌های محیط کار تجدید نظر کنید. به هر حال، رنگ‌های مختلف ممکن است تاثیرات متفاوتی روی کارکنان شما بگذارد. در ابتدا باید سعی کنید که کمی اطلاعات در مورد انواع دکوراسیون پیدا کنید.

اگر خودتان را با برخی اطلاعات اولیه در مورد رنگ و اثرات آن آشنا کنید، انتخاب رنگ دشوار نیست. ترفند این است که رنگ هایی را که دوست دارید با یک هارمونی دلپذیر ترکیب کنید، اما انتخاب ترکیب رنگ یکی از ترسناک ترین مراحل برای مبتدیان است.

اینجاست که ما به شما کمک می‌کنیم. پس با ما در ادامه ی این مقاله همراه باشید.

روانشناسی رنگ و تاثیر رنگ در دکوراسیون

در حالی که اکثر ما تقریبا غیر ممکن است زمانی را صرف فکر کردن در مورد رنگ اتاق کنیم، اما این رنگ هر روز بر ما تاثیر خود را می‌گذارد. رنگ اتاق می‌تواند بر خلق و خو و افکار ما تاثیر بگذارد و بر حسب سن، جنسیت، پیشینه قومی و آب و هوا به طرق مختلف بر ما اثر خود را داشته باشد. برخی رنگ‌ها یا حتی گروه‌های رنگی معمولا از طرف اکثر مردم واکنش مشترکی را دریافت می‌کنند، به همین دلیل انتخاب رنگ‌ها در هنگام دکوراسیون و توجه به تاثیر رنگ در دکوراسیون بسیار مهم است.

روانشناسی رنگ 

بیایید نگاه دقیق تری داشته باشیم که رنگ‌ها می‌توانند برای یک اتاق چه کار کنند.

مطالعه اخیر دانشگاه تگزاس درباره تاثیر رنگ در دکوراسیون نشان داد که دفاتر خاکستری، بژ و سفید ملایم احساس غم و افسردگی را به ویژه در زنان ایجاد می‌کند. از سوی دیگر، مردان در فضاهای کاری بنفش و نارنجی احساسات غم انگیزی را تجربه کردند. مطالعات علمی مشابه نشان داده است که رنگ‌ها نه تنها خلق و خوی ما را تغییر می‌دهند، بلکه بر بهره وری ما نیز تاثیر مثبت و منفی می‌گذارد. به همین دلیل بهتر است محل کار خود را با ترکیبی پر رنگ از رنگ‌های محرک تزئین کنید که باعث افزایش خروجی و ایجاد خلاقیت می‌شود. رنگ‌های با طول موج کم، مانند سبز کمرنگ و آبی آرامش بخش دو رنگ رایج در پالت رنگیِ طبیعت، کارایی و تمرکز را بهبود می‌بخشد. آن‌ها همچنین حس کلی رفاه را به ارمغان می‌آورند.

نتیجه نهایی: اگر می‌خواهید کارگران شادتر و مؤثرتری داشته باشید، رنگ‌های سبز و آبی انتخاب عاقلانه ای هستند.

روانشناسی رنگها در دکوراسیون اداری

هر رنگ در دکوراسیون اداری باعث ایجاد یک سری احساسات مختلف می‌شود و در دکوراسیون به نحوه های مختلفی تاثیر می‌گذارد که در ادامه به توضیحات و تاثیر برخی رنگ‌ها در دکوراسیون پرداخته ایم.

روانشناسی رنگ قرمز

برای درک تاثیر رنگ در دکوراسیون رنگ قرمز را در ذهن خود تصور کنید؛ بلافاصله حس پویایی، شور و هیجان، عشق و حتی خطر با رنگ قرمز در ذهن تداعی می‌شوند. رنگ قرمز شورانگیز، رنگ عشق، کپسول آتش نشانی و ماشین‌های آتش نشانی و افزاینده ضربان قلب و جریان خون در بینایی است. با این وجود، اگر چیزی در دفتر وجود دارد که می‌خواهید فورا چشم کارمندان را به خود جلب کنید، بهتر است آن را قرمز رنگ کنید. در حالی که رنگ قرمز ممکن است انرژی را افزایش دهد، مشخص شده است که یک افزایش کوتاه مدت است. در واقع، فوربس توضیح می‌دهد که رنگ قرمز می‌تواند تفکر تحلیلی را کاهش دهد. با این حال، در فرهنگ‌های شرقی، رنگ قرمز وقتی به رنگ سفید ترکیب می‌شود به معنای شادی است.

روانشناسی رنگ آبی

تناژ رنگ آبی تاثیر آرام بخشی بر بدن می‌گذارند و اغلب اوقات فردی را مشاهده نمی‌کنید که مخالف این رنگ باشد. در حقیقت، اکثر مردم وقتی از آن‌ها سوال می‌شود رنگ مورد علاقه آن‌ها چیست، با رنگ آبی پاسخ می‌دهند. اثرات آرامش بخش سایه‌های آبی نیز اغلب با اعتماد همراه است. در واقع، طبق اعلام دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، استانیسلاوس، بسیاری از بانک‌های آمریکایی لوگوهای خود را با این حساب طراحی کرده اند و می‌خواهند مشتریان بالقوه، آن‌ها را به عنوان یک منبع قابل اعتماد ببینند.

طبیعت آرام رنگ آبی، احساس آرامش را ایجاد می کند. زمانی که آبی با سفید ترکیب می شود، پیچیدگی و تمیزی، حرفه ای بودن و کارآمدی و در عین حال اعتماد و اطمینان را منتقل می کند. 

تطبیق پذیری رنگ آبی، آن را به ابزاری قدرتمند برای ارتقاء دفتر کار، تبدیل می کند. 

روانشناسی رنگ سبز

مانند رنگ آبی، تاثیر رنگ در دکوراسیون سبز می‌تواند احساس آرامش و اطمینان خاطر را القا کند. از بین همه سایه‌های سبز برای انتخاب، بسیاری از محبوب ترین آن‌ها در طبیعت یافت می‌شود. رنگ سبز چمن یادآور فضای باز است که می‌تواند به انسان آرامش بخشیده و روحیه فرد را تازه کند. سبز تیره برای تمرکز افراد بسیار مناسب است، که می‌تواند رنگی مناسب برای یک دفتر ایده آل باشد. با این حال، تاثیر رنگ در دکوراسیون کل دفتر کار شما با رنگ سبز، گزینه‌های دکوراسیون شما را محدود می‌کند یا جلوه ای تیره به دفتر کار می‌دهد. البته بیایید رنگ سبز سلطنتی را در دکوراسیون اداری تصور کنیم. به نظر شما این رنگ به کدام نطقه در یک دفتر می‌خورد؟ دکوراسیون اتاق مدیریت با این رنگ وجهه شما را به عنوان یک مدیر بسیار پر قدرت و حرفه‌ای به طور کامل به تصویر می‌کشد.

یکی از راه های موثر برای استفاده از رنگ سبز، استفاده از گیاهان آپارتمانی و طراحی بیوفیلیک است.

روانشناسی رنگ

روانشناسی رنگ سفید

برای ایجاد یک محیط بهداشتی و تمیز، رنگ سفید ایده آل ترین رنگ است که با سادگی همراه است. اما رنگ سفید می‌تواند منجر به کسالت شود؛ به این معنی که کارکنان شما ممکن است حواس پرتی‌های دیگری به غیر از کار خود داشته باشند. در حالی که دیوارهای سفید در مراکز درمانی به احتمال زیاد باعث راحتی بیماران در زمان ملاقات با پزشک می‌شوند، اما برای محیط مطب ایده آل نیستند. همچنین دکوراسیون سفید ممکن است در محیط کاری برای مشتریان و کارکنان به عنوان غیر دوستانه و حتی سرد جلوه دهد. این در حالی است که این رنگ باعث بزرگ تر نشان دادن محیط اداری می‌شود و شما می‌توانید در دکوراسیون دفتر کار کوچک از این رنگ به نفع خود بهره ببرید.

روانشناسی رنگ توسی

مشابه رنگ سیاه، رنگ خاکستری اغلب منفی است. با این حال، هیچ واکنش روانشناختی مستقیم به رنگ مشخص نشده است. رنگ خاکستری در بررسی‌های تاثیر رنگ در دکوراسیون اداری اغلب کسل کننده تلقی می‌شود. عکاسی سیاه و سفید را در نظر بگیرید، جایی که اکثر تصاویر به رنگ خاکستری هستند.  در بیشتر ادارات از این رنگ استفاده می‌شود اما همانطور که یک روز ابری می‌تواند روحیه کارکنان شما را پایین بیاورد، به احتمال زیاد استفاده بیش از حد از رنگ خاکستری در چیدمان دفتر شما بر بهره وری تاثیر منفی می‌گذارد.


بیشتر بخوانید:

تاثیر دکوراسیون تاثیر دکوراسیون اداری بر کارمندان و توضیحات سبک کاری ABW


روانشناسی رنگ بنفش

وقتی به رنگ بنفش فکر می‌کنید اولین چیزی که در ذهن شما نقش می‌بندد چیست؟ برای بسیاری، به یک احساس آرامش بخش مربوط می‌شود. با این حال، بنفش برای نشان دادن حق امتیاز نیز استفاده شده است. در نتیجه می‌تواند باعث ایجاد اعتماد به نفس در افراد شود. علاوه بر این، رنگ بنفش ممکن است به کارمندان شما کمک کند تا بیشتر به کار خود فکر کنند، زیرا می‌تواند به تأمل و تفکر منجر شود. به خاطر داشته باشید که بیش از حد رنگ ممکن است باعث ایجاد حس و حال ارزان شود، بنابراین از رنگ‌های سنگین بنفش خودداری کنید.

روانشناسی رنگ زرد در دکوراسیون

در همین حال، رنگ زرد ملایم، که اغلب توسط روانشناسان رنگی به عنوان رنگ خوش بینی تلقی می‌شود، پرانرژی و تازه است. اعتقاد بر این است که باعث ایجاد نوآوری می‌شود و بهتر است در محیط‌های کاری که هنرمندان، نویسندگان، طراحان، توسعه دهندگان و سایر متخصصان خلاق در آن کار می‌کنند استفاده شود.


تاثیر رنگ‌ها

 در ادامه، برای اینکه بخواهیم تاثیر رنگ در دکوراسیون را برای شما توضیح دهیم و به صورتی باشد که کاملا قابل درک باشد، در ادامه ما یکی از پروژه‌های یکی از شرکت‌های خارجی را انتخاب کرده ایم که دیدن تصاویر آن خالی از لطف نیست.

یک شرکت خارجی به نام بلو اسپیس با همکاری یک شرکت معماری به نام را-دا برای تهیه مبلمان اداری و طراحی داخلی ساختمان جدید یک دفتر در تورنس کانادا همکاری کرد. شرکت را-دا جایزه افتخار ملی AIA را برای معماری داخلی دریافت کرد. این شرکت به دلیل سبک منحصر به فرد و مدرنی که در طراحی داخلی دارد؛ با استفاده از المان‌های نور و رنگ و مانور دادن روی این المان‌ها آثار خارق العاده ای خلق می‌کند. تاثیر رنگ در دکوراسیون را در این محیط کاری جذاب ببینید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

تاثیر رنگ در دکوراسیون

مساحت کلی این پروژه 19000 متر مربع است.

شرکت را-دا مفهوم طراحی در این پروژه را اینگونه توصیف می کند:

" طراحی این نوع فضای کاری داخلی، برای یک شرکت فناوری که اطلاعات بسیار حساس را از طریق اینترنت منتقل می کند، باید حضور مجازی قوی شرکت را از طریق محیط فیزیکی، به همان اندازه قدرتمند انتقال دهد. این هدف، به طور خلاصه با مانور دادن منحصر به فرد از طریق نور و مجسمه سازی و طراحی دقیق از معابری که فضاهای باز کاری را به هم متصل می کنند، حاصل شد. "

تاثیر رنگ در دکوراسیون بر هیچکس پوشیده نیست و اگر شما اطلاعات و علم کافی در مورد رنگ‌ها داشته باشید، می‌توانید از تاثیرات آن در جهت مثبتی استفاده کنید. رنگ بنفش استفاده شده در این طراحی که در اتاق کنفرانس و اتاق مصاحبه دیده می‌شود، نماد قدرت و ثروت است. این رنگ باعث ایجاد حس صلح، آرامش، برتری، ملایمت، احترام و کاهش سر و صدا کمک می کند.

در قسمت فضای کار اشتراکی مخصوص پرسنل رنگ میز کار گروهی‌ها و تم رنگی که استفاده شده به رنگ‌های  آبی و زرد است.

رنگ آبی در محیط کار توانایی کارمندان را افزایش می‌دهد همچنین به دلیل آرامش بخشی، تسکین دهندگی و ریلکس کننده بودن رنگ آبی برای قسمت‌های پذیرش، دفاتر اداری و سازمان ها و محیط های کاری مناسب است؛ زیرا محیطی اداری و متعادل ایجاد می کند.

رنگ زرد در میز کار گروهی استفاده شده که حجم متناسب استفاده از این رنگ باعث ایجاد انرژی، شادی و تحرک است. این رنگ به صورت محدود دکوراسیون‌های ساده مانند دکوراسیون مینیمال را زیبا تر نشان می‌دهند.

اتاق استراحت با مینی صندلی‌های رنگی پر شده است که علاوه بر کاربردی بودن باعث زیبایی دو چندان این محیط شده است. حداقل تاثیر رنگ در دکوراسیون زیباتر کردن محیط است.

دکوراسیون مدرن

دکوراسیون محل کار

در نتیجه، توجه داشته باشید که کسانی که از رنگ‌های مختلف در دفاتر خود استفاده می‌کنند، از تاثیر رنگ در دکوراسیون به طور کامل خبر دارند و به همین علت می‌توانند در هر قسمتی بیشترین بهره برداری را داشته باشند.

در آخر،

امیدواریم که این مقاله سطح شناخت شما نسبت به تاثیر رنگ در دکوراسیون را بیشتر کرده باشد و از این به بعد بتوانید در انتخاب رنگ‌ها با حساسیت بیشتر و آگاهی بیشتری تصمیم گیری کنید. 

برای دکوراسیون، طراحی و تهیه مبلمان و اکسسوری اداری با تیم ایستا در تماس باشید.

ایستا تولید کننده انواع پارتیشن و مبلمان اداری

برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

02188701330



منابع

bluespaceinteriors

mymove

نظرات کاربران

هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد

نظر خود را وارد کنید